Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

03 oktober 2018, Nyheter

Företagsklimatet i Piteå tar ett rejält kliv framåt

För 17:e året presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. För Norrbottens del visar rankingen på bättre företagsklimat i många kommuner och årets klättrare är Piteå, hela 86 placeringar bättre än ifjol. Piteå har gått från plats 226 till plats 140, vilket är den största ökningen i länet och näst största i hela Sverige.

– Vi är naturligtvis jätteglada över att våra insatser för att höja oss i rankingen har gett resultat. Att ha ett blomstrande näringsliv är viktigt för Piteås utveckling säger Helena Stenberg, ordförande i Piteå Science Parks styrelse och kommunalråd.

Efter dialogmöten med näringslivet har en mängd förbättringsförslag kommit fram där Piteå kommun bland annat satt som mål att genomföra 100 företagsbesök för att skapa ökad förståelse. Man genomför också en utbildning som omfattar personer i kommunen som har kontakter med företagen. Näringslivsklimatet har helt enkelt lyfts upp som ett prioriterat mål.

– Det är en fantastisk förbättring på ett år. Bakom den ligger ett brett engagemang för frågan från många, både inom kommunen och näringslivet. Idag ska vi glädjas åt resultatet, i morgon ska vi arbeta vidare på den inslagna vägen, säger Anders Lundkvist, kommunalråd.

https://www.foretagsklimat.se/pitea