Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Företagsutvecklare på plats

Jens Berglund har flyttat från Sollefteå till Piteå för uppdraget att utveckla morgondagens företagare på Musikhögskolan och Acusticum.

– Jag brinner för entreprenörskapet och kommer att lägga ner mycket energi på att inspirera studenterna vid Musikhögskolan till eget företagande. Det säger Jens som de senaste åren drivit ett projekt hemma i Sollefteå som handlat om unga företagare.
– Det är ett internationellt projekt – ”Open for business” – och i det arbetet var jag mycket ute bland högstadieeleverna men ordnade också workshops och bistod med allmän rådgivning.

– Här i Piteå och på Acusticum kommer jag i första hand att inrikta mig på att bygga upp ett nätverk och framförallt att visa studenterna att jag finns på plats. Sedan gäller det att fånga upp alla de som tänkt starta eget. Det säger Jens Berglund och avslöjar att en annan av anledningarna till att han fastnade för Piteå Kommuns, Acusticums och Piteå företagarcentrums rekryteringsannons var att det gällde just en Musikhögskola.
– Jag är vad man kan kalla en riktig ”musiknörd”. Lyssnar jämt på musik och samlar ständigt på mig nya inspelningar. Det berättar Jens Berglund på Piteå Företagarcentrums inkubatorverksamhet, Acusticum/Musikhögskolan.