Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

18 september 2023, Nyheter

ForskarFredag i Piteå 2023

Nu är det snart dags för årets upplaga av ForskarFredag – veckan som vill få dig att upptäcka hur spännande forskning är. I Piteå kommer du som gymnasieelev kunna träffa spännande forskare och vara med i samtal om bl a sömn. Det arrangeras också en familjedag i havets tecken.

ForskarFredag i Piteå

Nu är det snart dags för årets upplaga av ForskarFredag – veckan som vill få dig att upptäcka hur spännande forskning är. I Piteå kommer du kunna träffa spännande forskare, vara med i samtal och även delta på vår Familjedag på Kaleido. 

Det här händer under ForskarFredag i Piteå 2023

ForskarFredag för allmänheten

Familjedag på Kaleido
Fredag 29 september, klockan 15-18

Välkommen till en familjedag på Kaleido!

Fri entré och ingen anmälan
Vi bjuder på fika!
Temat är havet och vi har fiskdamm, pyssel, ansiktsmålning och havsquizz med skaparna av musikalen Havet, Elvira och Linn. OBS! Havsquizzet börjar kl. 16:00.

Familjedagen ingår i initiativet ForskarFredag som är en del av European Researchers Night. Arrangörer är Piteå Science Park tillsammans med Piteå kommun, Sparbanken Nord och Vetenskap och Allmänhet som samordnar nationellt. Läs mer på forskarfredag.se

Varmt välkommen.

ForskarFredag för gymnasieskolan

Fredag 29 september, klockan 08.30-11.30

Elever från åk 2 och 3 på Strömbacka Gymnasieskola bjuds in till en spännande förmidag med tyngdpunkt på samhällsvetenskap, men även på den lokala forskningen.

FÖRELÄSNINGAR OCH DIALOG
*Malin Jakobsson Jönköpings Universitet – Ungdomars nödrop: ”Jag vill sova, men kan inte”
*Panelsamtal med Piteås egna FoU-team, vetenskaplig ledare Ulrika Bergmark samt övrigt team
Från lärarstudent till professor i pedagogik och vägar däremellan
*Fig: A Playtient Journey – Combining Science and Games to support people on the journey to better health – Mindforce Game Lab AB

MINI-MÄSSA
Träffa och prata med forskare och prova på olika aktiviteter. På plats finns bland andra:

RISE ETC
RISE Interaktiva
LTU Greenfuels
Musikhögskolan/Luleå Tekniska Universitet

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2023-08-17

Två spännande utbildningar till företag i höst

I samarbete med Berghs School of Commucation erbjuder vi två spännande utbildningar till företag i höst, Facilitering och AI i kreativa processer.

2023-09-20

Goda insikter nr 1

Nu startar vi upp en serie av nyhetsbrev där vi kommer att dela med oss mindre av nyheter men mer av vår vardag och de insikter och reflektioner vi får i vårt arbete och i mötet med andra. Häng med! Prenumerera på brevet via vår sida på L…

2023-09-18

ForskarFredag i Piteå 2023

Nu är det snart dags för årets upplaga av ForskarFredag – veckan som vill få dig att upptäcka hur spännande forskning är.

Visa allt aktuellt