Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

27 september 2017, Nyheter

Första spelet från Piteåföretagare

Bild på Magnus Esko, spelutvecklare från Piteå.

I fem år har Piteåföretagaren Magnus Esko jobbat med att utveckla spelet ”Rush to Adventure”. En flirt med retrospelen Zelda och SuperMario, fast i modernare tappning. Magnus har nu lanserat sitt spel på plattformen Steam under sitt varumärke Digital Awakening.

Speldesignen och grafiken är baserad på gamla klassiska spel som Zelda och Super Mario, men med ett modernare koncept.

– Jag har hållit på med det i fem och ett halvt år ungefär, fast inte på heltid utan jag har haft andra jobb vid sidan av, säger Magnus Esko som berättar att han också hade ett års uppehåll då var det extra trögt att komma igång igen.

– Min plan från början var att göra ett väldigt enkelt mobilspel, men så blev det inte, säger Magnus Esko som berättar att spelet växte efterhand och fler funktioner lades till. Han har gjort allt själv i spelet utom musiken som Markus Sundquist, Piteå, står för.

Sedan tre år tillbaka samarbetar han med Arctic Game Lab där Piteå Science Park är en av de drivande aktörerna i projektet.

– Det har varit jättebra, de har hjälpt mig mycket med kontakter och möjligheter inför framtiden. De har även gett mig juridisk hjälp för att kunna ta fram avtal.

Piteå Science Park stöttar Magnus fullt ut och är väldigt glada att spelet är lanserat.

– Det är förhoppningsvis bara starten på en ny dataspelbransch i Piteå, och det är kul att se att våra insatser gör skillnad, säger Daniel Gustafsson som är affärsutvecklare på Piteå Science Park och jobbar tätt med Arctic Game Lab.

 

 

 

(Bild:Laila Bäckström)