Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

19 april 2018, Nyheter

Framnäs satsar på musik och ljud till spel och interaktiva miljöer

Till hösten startar en ny utbildning på Framnäs folkhögskola som  hoppar på tåget med den växande spelindustrin i Sverige. Utbildningen är ett resultat av samverkan med Arctic Game Lab och har sin grund i Framnäs Folkhögskolas nyfikenhet att ligga i framkant. Utbildningen förbereder dig för att arbeta i den växande industrin för spel, multimedia och IT. Studierna blandar undervisning i musik- och ljudskapande med projekt och samarbeten med andra utbildningar inom närliggande områden samt med företag inom framförallt spelutveckling, men även andra interaktiva miljöer.

Utbildningen är eftergymnasial och förbereder dig för yrkeslivet men också för fortsatta högre studier.

Du får en bred utbildning i komposition, ljuddesign, programmering och musikteori som skall ge dig just de kunskaper som branchen just nu efterfrågar. Undervisningen sker oftast i grupp men du kommer även att ha enskilda lektioner i komposition så att du kan få en balans i genrebredd och utveckla ditt personliga tonspråk och sound. Stor vikt läggs också på projekt inom och utanför skolans väggar där du får prova dina kunskaper på verkliga spel och program.

Huvudämnen är komposition, synth-arrangering samt interaktiv musik. Du studerar också programmering i bland annat Java, 360 komposition/ljudsättning, musikteori, ljuddesign, spelmusikhistoria, branchkunskap, musikdata och ljud-/inpelningsteknik.

Läs mer och ansök här