Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

04 juli 2019, Nyheter

Från Palma till Piteå

Bild på Linnea Rehnberg, innovationsledare på Piteå Science Park.

Nu stärker vi upp vårt team ytterligare. Linnea Rhenberg har anställts som innovationsledare för att arbeta med cleantech. Hon kommer fördela sin tid mellan vår satsning på solenergi samt kompositklustret i Öjebyn.

– Det känns fantastiskt att ha Linnea på plats. Hennes bakgrund inom marknadsföring och entreprenörskap i både Sverige och internationellt kompletterar vår verksamhet på ett bra sätt, säger Helena Karlberg, vd på Piteå Science Park.

Linnea kommer närmast från start-up företaget Ozoneair i Luleå där hon arbetade som marknadschef. Tidigare bodde hon på Mallorca under sju år där hon var med och startade upp mäklarföretaget Bjurfors. Innan dess drev hon ett eget marknadsföringsbolag tillsammans med två vänner från Handelshögskolan i Göteborg.

–Jag har läste affärsutveckling och entreprenörskap på Handels och varit med och startat och drivit flera bolag. Innovation och affärsutveckling tycker jag är superspännande och jag ser fram emot att vara med och driva dessa två projekt, säger Linnea.

Under året kommer hon att vara med och starta upp ett solenerginätverk bland intressenter i regionen tillsammans med Anna Mård samt fortsätta att bygga upp och utveckla Öjebyns kompositkluster tillsammans med Ulf Westerberg.

– Det är ju så klart lite av en omställning att flytta från sommaren till vintern, men jag trivs jättebra här och min förhoppning är att jag med min erfarenhet kan bidra med nya infallsvinklar, säger Linnea.