Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Från ram till reklam

Det började i en källare för 20 år sedan. Vidare till Backens Affärsområde där det tog mindre än tio år innan lokalerna blev alltför trångbodda. Sedan drygt två veckor tillbaka återfinns företaget Ram & Reklam på Acusticum.

 

Lars Clausén startade företaget 1989 och lämnade för två år sedan över ansvaret till döttrarna Ann och Britt. Ett genuint familjeföretag kort och gott. Just familjärt är känslan som infinner sig när man träffar Ann och Britt. Ett vänligt bemötande, glada skratt och absolut inte konstlat på något sätt eller vis är det första man slås av. Service verkar vara lika självklart som Lussekatter till Lucia.

 

Ram & Reklams verksamhet har sedan starten utvecklats i takt med tiden. Ann började i företaget redan 1990 och har i princip varit med på hela resan. För sex år sedan anslöt Britt efter avslutade studier till grafisk produktionsledare i Stockholm. Från början ramade man in tavlor och idag kan företaget även tillhandahålla tjänster inom allt från presentreklam till storformatsprinter med alla dess möjligheter.

 

– Vi har haft en stark utveckling och idag är vi så pass breda i vår kompetens att vi kan erbjuda helhetslösningar. Skyltar, bildekaler, visitkort, broschyrer, presentreklam, textiltryck och rollups är bara några exempel på vad vi kan hjälpa till med, säger Britt samtidigt som hon aldrig verkar komma till slutet på listan av tjänster som erbjuds.

 

Ann och Britt är också tydliga med att allt är möjligt hos dem. Har inte de möjligheten att hjälpa till tar de alltid hjälp av företagets stora kontaktnät. Även små serier till attraktiva priser är en självklarhet och underlättar givetvis för många mindre företag med snävare budgetramar.

 

– Vi är själva ett litet företag och det är viktigt att komma ihåg, konstaterar Ann.

 

Någon lågkonjunktur råder inte innanför företagets väggar. När många andra bromsar och avvaktar har Ram & Reklam istället valt att öppna börsen och satsa.

 

– Vi tror på oss själva och har många kunder både i Piteå och runt om i Sverige. Dessutom behövde vi större och mer ändamålsenliga lokaler, vilket Acusticum kunde erbjuda. Det här är en perfekt miljö för oss.

 

Storformatsprinters, lamineringsmaskiner och fototapeter i all ära. Själva grundverksamheten, att rama in tavlor, hänger fortfarande med.

 

– Vi är hantverkare i tredje generationen, avslutar Ann med tydlig stolthet i rösten.

 

Mer information hittar ni på www.ramreklam.se