Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

20 februari 2018, Nyheter

Från Uganda till Piteå Science Park

Bild på Kelvin Nsangi.

– Jag trivs verkligen bra här. Alla har en ”Yes We Can” attityd på Piteå Science Park och det är något som motiverar mig. Det säger Kelvin Nsangi som praktiserar på Piteå Science Park under våren för att vidareutvecklas inom kommunikationsarbete samt för att lära sig bättre svenska.

Kelvin har en bakgrund inom journalistik och har tidigare arbetat med PR, marknadsföring och kommunikation i Uganda. Under de fem åren hon har varit i Sverige har hon läst SFI och gjort praktik på både Piteå Tidningen och Piteå Kommuns kommunledningsförvaltning. Kelvin har även gått utbildningen Korta vägen, ett program som vänder sig till utlandsfödda akademiker, för att öka chansen att få ett arbete inom sitt utbildningsområde.

– I framtiden vill jag arbeta på ett ställe där jag kan utnyttja alla kompetenser jag har utvecklat, inte bara genom arbets- och utbildningserfarenheter, utan också genom mina erfarenheter från alla människor jag har träffat, säger Kelvin.

Nyligen har hon tagit sin magisterexamen i beslutsstöd och riskanalys vid Stockholms Universitet och ser nu fram emot att utvecklas som en del av teamet vid Piteå Science Park.