Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

23 april 2019, Nyheter

Från Wild kids till Digitala Dimensioner

Bild på Mikael Norberg.

Robinson, Wild kids och Halv åtta hos mig. Det är några av produktionerna som Mikael Norberg har arbetat med. Nu ska han hjälpa Piteå Science Park att stärka attraktiviteten i ett antal kommuner i Norrbotten genom projektet Digitala dimensioner.

– Det här är en ny och spännande utmaning för mig. Min förhoppning är att kunna bidra med nya infallsvinklar i projektet, säger Mikael Norberg.

Han har en bakgrund som egenföretagare inom de kulturella och kreativa näringarna och har arbetat med en rad olika produktioner inom radio, tv och festivaler. Dessutom är han utbildningsansvarig för ljud- och ljusteknikerutbildningen på Framnäs Folkhögskola.

– Mikael har stor erfarenhet och kunskap inom både teknik och kultur och kommer därmed att vara en stor tillgång för kommunerna i utvecklingen av nya digitala koncept, säger Johanna Balogh, projektledare för Digitala dimensioner.

Under året ska Johanna och Mikael hjälpa sju kommuner i Norrbotten och Västerbotten att utveckla konkreta koncept kring plaster, kultur och upplevelser och sedan förstärka dem genom att addera digitala element. Genom inspirationsföreläsningar, workshops och uppföljningstillfällen med kommunerna är målet att få fram minst fem digitala koncept per kommun där den unika identiteten för platsen spelar en viktig roll i konceptutvecklingen.

 

Digitala Dimensioner är ett regionalt ettårigt projekt som görs i samarbete med Boden, Kiruna, Luleå, Sorsele, Piteå, Älvsbyn och Övertorneå. Finansiärer är Region Norrbotten och Sparbanken Nord.

 

Mer information finns på https://www.piteasciencepark.se/case/digitala-dimensioner/