Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Frasse håller öppet för alla

Kocken och restaurangchefen Frans Hedblad satsar på bredd. Under hans ledning har restaurang Stämgaffeln på Acusticum vuxit till något betydligt större än en universitetsrestaurang. På menyn står inte bara de inarbetade dagliga lunchmenyerna utan också allt från konferensarrangemang till catering.

– Det finns ingenting roligare än att laga mat. Det säger Frans – allmänt kallad Frasse – som valde sin yrkesbana redan då han var 17 år. – Idag är jag 32 och har hunnit vara i åtskilliga kök.

Mat – god mat – är fortfarande det mest inspirerande jag vet, säger han och laddar för en intensiv höst. – Luncherna kommer vi i stort sett att satsa på samma koncept som tidigare, dvs 2 dagens rätt samt ett vegetariskt alternativ och som vanligt förstås pizza och bakad potatis. Då och då kommer vi dock att försöka satsa på teman. Bland annat har vi planerat för ett gästspel med sushi.

Utöver den dagliga serveringen till studenter, personal och besökare är vårt kök nu också efterfrågat till olika arrangemang och festligheter, berättar Frasse och nämner både Munskänkarna och Matgillet.

– Acusticum och miljön här i restaurangen är jättefin. Det är dessutom rymligt och vi har resurser att klara av de flesta arrangemang och önskemål, säger Frasse och hälsar alla välkomna till restaurang Stämgaffeln.