Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Fulladdat inför Vittula premiären!

Biopremiären för filmen Vittula i Pajala den 20 september lovar redan så här flera veckor före att bli en historisk upplevelse.

Kia Svensson från Tomas Riklund AB på Acusticum är projektledare för premiärarrangemangen, och har redan innan anmälningstiden gått ut fullt sjå med att ge alla intresserade plats vid premiär och galafestligheter.

– Intresset var stort redan när filmarbetet baserat på Mikael Niemis uppmärksammade bok Populärmusik från Vittula började. Det som sedan följt är bortom alla förväntningar, säger en minst sagt överraskad Kia Svensson och berättar att Vittula inte längre bara är en svensk angelägenhet.
– Intresset är oerhört stort också från finska och norska medier, företag och allmänhet, konstaterar hon. Just nu förbereder Kia för kuliss- och miljöuppbygnad inne i sporthallen Ria i Pajala där premiär och gala ska gå av stapeln.
– Det kommer dock också i samband med premiären att ges en serie föreställningar i Pajala Folkets Hus. Allt för att så många som möjligt från bygden ska få chans att se den redan internationellt etablerade berättelsen av Pajalasonen Miakel Niemi, tillägger hon.

Filmpremiären sker under den stora och programspäckade kulturveckan i Pajala med bl a den riksbekanta Römppäveckan.Se mer om programmet under kulturveckan i Pajala 19-26 september.