Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

21 mars 2016, Nyheter

Fullsatt på premiären!

Bild från premiären av Frukost med Näringslivet på Kaleido.

Fredagsmorgonen lockade nyfikna företagare till den första frukosten med näringslivet på Kaleido. Revisionären stod som värd och Smurfit Kappa var dagens huvudföreläsare.

Att det funnits ett uppdämt behov av en storslagen mötesplats för Piteås näringsliv gick inte att ta miste på. Kaleido fylldes till bredden av förväntansfulla företagare som minglade och lyssnade på föreläsningar.

Framtidens industri var temat för första frukosten och Per Svärd från Piteås största arbetsgivare, Smurfit Kappa, berättade hur företaget tar sig an framtidens utmaningar.

Därefter tog konferencierparet David Sundström och Åsa Ivarsdotter upp Li Skarin på scen som berättade om Massa Medias senaste projekt, en arabisk talkshow.

Sista gästen på scen var Trombs VD Anders Hallberg. Tromb ligger i IT-framkant och påpekade att det finns bättre lösningar än excel vilket Li Skarin inte riktigt gick med på.

Beprövat koncept i ny kostym

Frukosten spänner över alla branscher och involverar såväl näringsliv som kommun. Dörrarna öppnar redan klockan 7 och föreläsningarna som pågår under 20-25 minuter börjar strax innan klockan 8 vilket skapar utrymme till nätverkande både före och efter programpunkterna.

Samuel Holmström till höger påpekar vikten att lämna utrymme till nätverkande. Själv verkar det som att han hann med att göra affärer efter föreläsningarna.

Konceptet verkar ha gått hem eftersom många visitkort bytte ägare. Att få bubbel i glaset redan på fredagsmorgonen och Pensionatets lyxiga frukost var också uppskattat.

Piteå Science Parks Anna Mård var såklart nöjd med uppslutningen (uppskattningsvis 220 personer) och filar redan vidare på nästa frukost som är planerad till april månad.

Väl mött då. Tack alla som kom idag. Här är mingelbilderna från första frukosten.

Frukostens mediepartner är Piteå-Tidningen som här representeras av Matti Lilja och Sebastian Sandsten.

Mikael Gramer från Form 1, Greta Wimander från Piteå Science Park och PiteåEntreprenörernas Ulf Lundqvist.

Nolia är en av arrangörerna.

Bölebyns garveri var på plats.

 Kicki Brännare och Daniel Engberg från Piteå Annonstidning.

Systrarna Britt och Ann Clausen från Ram och reklam.

Fredrik Högberg från More Media till höger.

Ofrivillig reklampelare. David Sundström, näringslivschef Piteå och konferencier för dagen.

Alla som stod på scen under första frukosten. Bakre rad: David Sundström, Per Svärd och Anders Hallberg. Åsa Ivarsdotter och Li Skarin på främre rad.

 En etablerad komiker och en framtida kanske? Åsa Ivarsdotter och Haedil Shahd från P-town.

Revisionären var värd för frukosten.

Lars Hallberg berättade glatt om planerna att återförena alla ljudtekniker som studerat i Piteå i maj. Det ser vi fram emot.

Helikopters Mats Långström och Tobias Mård från Tromb.

Dagens gladaste besökare kom från Norrbottensteatern och Kulturens hus i Luleå.

Annelie Forsberg från Arena Personal.