Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

22 mars 2018, Nyheter

Game Challange gav vinnande idéer till Metso

Bild på deltagare från Norrlands första Creative Game Challenge.

I helgen anordnade Intersective Innovation och Innovation Game Norrlands första Creative Game Challenge – en tävling med mål att skapa en teknikupplevelse för barn till Exploratoriet i Skellefteå. Eventsponsor var Metso i Ersmark som med denna satsning ville sprida information kring sin verksamhet till teknikintresserade i alla åldrar.

De EU-finansierade projekten Intersective Innovation och Innovation Game var arrangörer tillsammans med Metso till arrangemanget som lockade nära trettio tävlande, både företag och studenter. Metso presenterade tävlingens tema, tillverkning och användning av gummi samt kvarnfoder. De tävlande delades in i lag bestående av olika kompetenser för att öka chansen till oväntade och kreativa lösningar

Idéerna bollades gentemot Metsos personal som även tillhandahöll faktakunskaper och inspiration. Under resten av helgen växte sedan några starka tävlingsbidrag fram och när väl målklockan klämtade vid tretiden på söndag eftermiddag så var det fem starka – men helt olika – upplevelser som presenterades.

Efter att alla tävlingsbidrag presenterats sammanträdde juryn och återkom sedan med beskedet att de inte kunnat enas utan istället valt att utropa två vinnare: Mining Krewe (Jakob Olofsson, Lukas Lindberg, Tea Johansson, Rebecka Pettersson och Mattias Svedjevik) som hade byggt en VR-upplevelse – och Creative 4 (Erik Okfors, Martin Sperens, Emil Sundström och Ahmed Afif Monrat) som hade skapat en samling minispel.

Vinnarna fick dela på prissumman på 25.000 SEK och kan även att få i uppdrag att, för ytterligare 25.000 SEK, färdigställa sina bidrag.

Förhoppningen är att upplevelserna inom kort ska finnas utställda på Exploratoriet.

 

För mer info om eventet,
kontakta Lotta Kågström <
lotta.kagstrom@metso.com> 070-277 59 50

eller Josefin Lundberg <josefin@skellefteasciencecity.se> 076-800 45 42