Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

21 mars 2013, Nyheter

Givande samtal om film/TV/media!

Det blev ett mycket givande och trevligt samtal när Filmpoolen besökte Acusticum för att berätta om sin verksamhet och samtal om möjligheter och utmaningar för kreatörer och entreprenörer inom film-/TV-området.

Allt från höjda krav på produktionsbolag, utmaningar för dokumentär- och kortfilm, talanutveckling och växthus, cross media, utveckling och produktion, mediadesk filminstitutet, FilmArc, de filmkulturella uppdraget via landstiget, nätverk, fördelning av resurser, samarbeten på utbildningsområdet mm, mm….

Helt klart att det finns mycket att göra och samspel är en viktig grundparameter.

Stort tack till Filmpoolen och alla som kom och bidrog med tankar och idéer!

INBJUDAN

Imorgon onsdag 20 mars kommer Filmpool nord  till Acusticum för att berätta om sin verksamhet och hur de kan hjälpa till i branschen.

  • Tid: kl 10-12.
  • Plats: Acusticum 4, GoBusiness
  • Anmälan: SimpleSignup

Du får bland annat möjlighet att träffa:

  • Susann Jonsson, vd
  • Berit Tilly, filmkommissionär samt ansv Studio Kronan
  • Per-Erik Svensson, ansvarig  samprod långfilm, tv-drama, proj ledare FilmArc 2.0 (interreg proj)
  • Sirel Peensaar Miell, ansvarig för kort- och dokumentärfilm, utveckling (Filmpool Nord Development)

Välkomna!
(Sprid gärna till andra som kan vara intresserade.)

Filmpool Nord är Sveriges näst största regionala produktionscentrum för film- och TV-produktion. Filmpool Nord är även ett resurscentrum för film vilket innebär att man arbetar aktivt med barn- och ungdomsverksamheten i regionen. Filmpool Nord drivs som ett aktiebolag och ägs av tolv kommuner i Norrbotten och Norrbottens läns landsting. Filmpool Nord startade sin verksamhet 1992 och var Sveriges första regionala resurscentrum, som sedan senare blev även ett regionalt produktionscentrum. (www.filmpoolnord.se)