Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

27 maj 2013, Nyheter

Go Business-Greta goes mammaledig. Och in kommer Lisa från Särö!

Bild på Greta Wimander och Lisa Hellmér.

Företagsinkubatorn Go Business vid Acusticum i Piteå står inför en förändring. Verksamhetsledaren tillika ansiktet utåt, Greta Wimander, går på mammaledighet. Ersättare blir västkusttjejen Lisa Hellmér som i dagarna håller på att starta upp ett pensionat.

Go Business är en inkubator med fokus på personer inom den kreativa näringen. På ren svenska betyder det en verksamhet som stöttar kreativa människor i affärs- och individutveckling. Konceptet går ut på att tillhandahålla en fysisk plats att sitta på men fram för allt coachning och fortbildning inom olika områden. Allt i syfte att skapa tillväxt.

I rollen som verksamhetsledare har Greta Wimander hjälpt många unga och drivna människor att förverkliga och leva på sina drömmar, antingen som egna företagare eller som anställda. Nu har det dock blivit dags för Greta att släppa sin Business-baby till förmån för mammaledighet. Ersättare blir Lisa Hellmér som närmast kommer från Upplevelseproduktionsutbildningen vid LTU.

 – Jag var här på studiebesök och tyckte att Greta såg lite gravid ut men vågade inte fråga, säger Lisa och skrattar.


(Fr.v. Lisa Hellmér och Greta Wimander)

29-åringen från Särö berättar att hon länge varit intresserad av att hjälpa unga kreativa människor att göra verklighet av sina idéer. Ett intresse hon odlat under de senaste tre åren som lärare och programansvarig, för Upplevelseproduktionsutbildningen vid LTU i Piteå.

– Mina studenter har gjort fantastiska saker och koncept som bara hamnat i en bryålåda. Jag känner att jag vill hjälpa dem att ta ett steg till, att förverkliga idéerna.

Lisa och Greta är dock inte helt obekanta sedan tidigare. Upplevelse-utbildningen och inkubatorn har länge samarbetat i olika projekt, något som gör att Greta känner sig trygg i att tillfälligt lämna över ansvaret för verksamheten.

– Jag känner mig jättetrygg men då och då dyker det upp i mitt huvud att jag inte kommer jobba här i höst. Ibland känns det spännande och ibland bara ångest, säger Greta.

Greta tilläger att det viktiga är att Lisa känner sig fri i den nya rollen och vågar prova egna vägar och förändringar. Att Lisa tar plats i rampljuset är inget problem för Greta.

– Just nu kallar många Lisa för ”Nya Greta”. När jag kommer tillbaka vill jag att samma personer kallar mig för ”Nya Lisa” avslutar Greta med ett leende.

Utöver uppdraget som verksamhetsledare för Go Business, håller Lisa i dagarna på att starta upp ett pensionat på gamla fiskarkvarteret Normalm i Piteå. Något vi kanske får chans att återkomma till längre fram.

Tills vidare önskar vi Lisa lycka till med sin nya tjänst och Greta en fantastisk mammaledighet!