Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Go Business, igen

Det är mycket Go Business nu. Först uppmärksammad i TV. Därefter i lokal- och länspressen. Givetvis var det bara en tidsfråga innan ryktet skulle nå ändå in i Riksdagshusets korridorer. Den framgångsrika företagsinkubatorn får verkligen den uppmärksamhet de förtjänar.

Att de två Riksdagsledamöterna, Lars U Granberg och Karin Åström, gjorde ett besök på Acusticum var ingen tillfällighet eller pliktskyldig artighetsvisit. De var här för att besöka Go Business, den framgångsrika företagsinkubatorn. De två socialdemokratiska riksdagsledamöterna ville veta mer om det unika man gör här i Piteå och på Go Business.

– Jag är intresserad av nytänkande kring småföretagarfrågor och entreprenörskap, ni här på Go Business speglar mycket av detta, menade Karin, riksdagsledamot från Överkalix.

Lars U Granberg är pitebo och har suttit i Riksdagen sedan 1994. Att han sedan tidigare känner till och har besökt Acusticum är naturligt, ändå var han smått lyrisk.

– Jag älskar den kreativa miljön och det är alltid en wow-känsla när man kommer hit. Här verkar det inte finnas några gränser, the sky is the limit.

Rundabordssamtal om de kreativa näringarna
Som ni förstår var intresset för Acusticum och Go Business stort samt frågorna till Greta Wiklund, ansvarig för Go Business, många. Allteftersom samtalet pågick anslöt fler och fler företagare från inkubatorn. Till sist var det sju personer och ett spännande rundabordssamtal tog form. Frågor som diskuterades var alltifrån varför det är så krångliga regler kring företagande till starta eget bidrag. Även avdrag och de kreativa näringarnas ständiga dilemma avhandlades.

– Varför är det är så svårt för de kreativa näringarna att få stöd och fullt erkännande, undrade Greta.

Något riktigt svar fick hon aldrig. Men både Karin och Lars menade att man i lågkonjunktur borde satsa extra mycket på de kreativa näringarna då många söker sig dit. De ansåg dessutom att de traditionella näringarna definitivt kan stärkas upp med hjälp av de kreativa.

– Basindustrin kommer inte att vara någon garant i framtiden, för att utvecklas gäller det att söka samarbete med de kreativa näringarna, snarast.

Några definitiva svar och löften kunde Lars och Karin givetvis inte ge. Men de visade intresse för frågorna samt Go Business verksamhet. Ett löfte lämnades dock, de lovade ta med sig alla intryck och frågor från rundabordssamtalet till höstens partikongress.