Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

15 maj 2020, Nyheter

Gör innovationsarbetet inkluderande – ny guide berättar hur

Bild på Malin Lindberg.

Hur kan en mångfald av människor och perspektiv tillvaratas i utvecklingen av framtidens varor, tjänster och verksamheter? Det berättar en ny praktisk guide för inkluderande innovation som projektet Intersective Innovation och innovationsforskaren Malin Lindberg tillsammans tagit fram. Guiden ger konkreta verktyg och metoder för hur företag och verksamheter kan utveckla sina affärer med hjälp av andra företag och kompetenser.

− Genom att involvera personer från olika branscher och bakgrunder i innovationsarbetet går det att ta tillvara på fler perspektiv, idéer och lösningar. Det gör att nya produkter och tjänster kan bli mer värdefulla och värdeskapande för målgruppen, säger Malin Lindberg, forskare inom inkluderande och innovation och organisation.

Sökandet efter nya vägar och möjligheter är en hög prioritet hos många företag, i och med omvärldens ständiga utveckling och förändring. Projektet Intersective Innovation sätter fokus på öppen och inkluderande innovation och olika metoder för innovationsdriven affärsutveckling.

− När olika människor och perspektiv möts kan vi skapa en mer mångfacetterad förståelse av samhällets utmaningar och behov. Det gör det enklare att förstå vilka sorters lösningar som har störst potential att skapa mervärde i människors liv, förklarar Anna Mård, projektledare för Intersective Innovation.

Nu har insikterna från projektet sammanställts i en guide som företag och andra verksamheter kan använda som ett mångfaldsverktyg i sitt innovationsarbete: En vägvisare till praktiska insatser – Inkluderande innovation i skärningspunkter. Guiden kan användas vid innovationsutveckling och vid innovationsfokuserade projekt, evenemang, kommunikation och liknande.

− En fördel med guiden är att den är konkret och ger praktiska tips och metoder för hur man kan jobba mer inkluderat i sitt innovationsarbete, säger Malin Lindberg.

Guiden kan du ladda ner här: Guide Inkluderande Innovation

 

För mer information, kontakta:

Anna Mård, projektledare Intersective Innovation
anna.mard@piteasciencepark.se
070-580 85 70

Malin Lindberg, innovationsforskare och författare till En vägvisare till praktiska insatser – Inkluderande innovation i skärningspunkter
https://www.linkedin.com/in/malin-lindberg-aa3656b0/

 


Om Intersective Innovation

Guiden En vägvisare till praktiska insatser – Inkluderande innovation i skärningspunkter har tagits fram av projektet Intersective Innovation i samarbete med professor Malin Lindberg vid Luleå tekniska universitet. Intersective Innovation drivs av Piteå Science Park, Skellefteå Science City och RISE Research Institutes of Sweden och möjliggörs genom finansiering av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Västerbotten, Region Norrbotten, Piteå kommun, Skellefteå kommun och Sparbanken Nord.

Intersective betyder skärningspunkt och Intersective Innovation handlar om att arbeta med öppen innovation för att bedriva utveckling i skärningspunkter mellan branscher och sektorer. Det är i skärningspunkten som de mest innovativa idéerna uppstår.