Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

18 december 2013, Nyheter

Göran Hedemalm lämnar SR för satsande Massa Media!

Göran Hedemalm lämnar jobbet som kanalchef på Sveriges Radio Norrbotten. I april blir han delägare i produktionsbolaget Massa Media och ska där dela VD-skapet med företagets nuvarande ägare Li Skarin.

– Jag har jobbat 14 år som kanalchef. Det har varit fantastiskt roliga, intressanta och utvecklande år. Här finns en enorm publicistisk kraft, massor av kreativitet och kunskap. Men framför allt finns det många trevliga arbetskamrater.  Jag kommer att sakna dem, säger Göran Hedemalm.

– Nu är det  dags att gå vidare mot nya utmaningar. Massa Media är ett intressant företag som idag producerar bland annat radio och TV. Tanken är att vi nu ska bredda verksamheten och vara en del i det nya medielandskapet som växer fram.

Eva-Britt Lennelöv, områdeschef för Sveriges Radio i Norrland, önskar Göran lycka till och säger samtidigt:

– Sveriges Radio förlorar en stark chefsprofil som betytt mycket för SR Norrbottens ställning bland medierna i norra Sverige. Med djup kunskap och passion har han sett till att det norrländska perspektivet hållits levande i Sveriges Radios programutveckling både på svenska och Meänkieli.

– För Massa Media och mig personligen betyder detta otroligt mycket. Göran kommer att bli en stor tillgång för företaget då vi ska ta stora kliv mot nya affärsområden. Att få dela ledarskap, visioner och affärsverksamhet ser jag mycket fram emot, säger Li Skarin, bolagets grundare.

Massa Media kommer fortsätta att utgå med sitt huvudkontor från Acusticum och Piteå, och med vissa delar av verksamheten förlagd i Stockholm.

Vi på Acusticum gratulerar både Massa Media och Göran och ser fram emot många spännande samarbeten framöver. Tuta och kör!

Och från MassaMedias tomteverkstad så meddelas samtidigt att det finns en rad spännande radio- och TV-klappar färdiga till jul:

 JULPRODUKTIONER FRÅN MASSA MEDIA

  • Sofia Nordin har producerat ”Gränslöst – en resa från Pajala till Pozza di Fassa med Ida Brännström” som sänds lördag den 28/12 kl: 21.10 i SVT2. Jättebra dokumentär!
  • Helene Almqvist har gjort ett underbart program för P2 i Musikmagasinet om samiske storstjärnan och legenden Nils-Aslak Valkeapää, sänds 12.03 i P3 lördag den 21/12.
  • NYÅRSAFTON blir det förstås discopartaj i ”Rakt över Nyårsdisc” med DJ Clabbe i P4 – numer efterlängtad tradition i Sveriges Radio. 22-01, P4 Nyårsafton.
  • Thomas Deutgen har satt ihop ett fantastiskt ”Best of P4 Dans” söndag den 5 januari. 5 januari: En summering av P4-Dansåret 2013 och bjuder på det bästa vi sänt under året, från Guldklaven- och Grammismingel till lunchdans i Skellefteå och byadans i Pajala.
  • Joseph Knevel har producerat en hel serie i 4 delar under namnet ”Stjärnklart i Sapmi” som sänds fyra lördagar i rad med start den 28/12, kl 12.03 under Musikmagasinet, där vi möter stjärnor från den samiska musikscenen i Norge, Sverige och Finland. Med bla. Mari Boine, Sofia Jannok och Wimme Sarri.