Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Grattis Jonas

Än en gång uppmärksammas en företagare från Go Business. Jonas Wiltok är företagaren och studenten som tilldelats årets Rotarystipendium för sitt framgångsrika arbete inom entreprenörsskap och nätverksbyggande.

Varje år delar Rotary, i samarbete med Luleå Tekniska Universitet och institutionen för musik och medier, ut ett stipendium till studenter som visat framfötterna inom entreprenörsskap och nätverksbyggande.

– Inom Go Business och på LTU finns det många duktiga entreprenörer. Därför känns det extra kul att bli uppmärksammad på detta sätt, menar en nöjd Jonas Wiltok.

Under sitt fjärde och sista studieår har Jonas kombinerat studier inom TV-produktion med sitt eget medieproduktionsbolag. En kombination som varit både lyckad och genomtänkt från början. Företagets verksamhet är inriktad på marknadsföring av medelstora företag, främst inom detaljhandel.

– Jag hjälper företag att ta fram marknadsföringspaket för att kunna konkurrera med de stora butikskedjorna.

Kort och gott. Jonas hjälper företag inom detaljhandeln att synas på rätt sätt, men också på rätt platser. Ett inte helt enkelt arbete i dessa tider. Möjligheterna är många och att själv ha en komplett verktygslåda är i princip omöjligt.

– Jag har bra koll på omvärlden och gillar att vara spindeln i nätet. Genom att nätverka med andra företag kan jag ta på mig många olika typer av uppdrag, säger Jonas.

En riktig entreprenör med nätverksbyggande som ledord. Jonas själv är mer än ödmjuk inför sin kompetens, men andra vittnar om hans styrkor inom nätverksbyggande. ”Klart bäst av alla” och ”en stjärna” är bara två av de omnämnanden han får. Jonas är klippt och skuren för rollen som entreprenör och stipendiatet känns välförtjänt.

– Riktigt hur företagets verksamhet kommer att se ut i framtiden vet jag inte, men entreprenör inom den kreativa näringen är självskrivet, avslutar Jonas.