Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

15 april 2013, Nyheter

Grattis till Dr Nårton -årets SMASK-vinnare!

I helgen gick årets SMASK av stapeln.  Sveriges Musikakademikers Sång Kåntest är en årlig musiktävling i schlageranda mellan Sveriges musikhögskolor. Årets upplaga samlade cirka 800 personer som vi njuta av en fullmatad och proffsig show.

PT:s Anders Sandlund skriver:

Här finns mer att glädjas åt. Den muntra programledartrion kör sin egen show och utöver tidsresa (årets tema) bjuds det på ett par finfina musiknummer på egen hand. 90-talsmedleyt med stilpoäng för Spice girls ”Wannabe” och MC Hammers ”U can?t touch this” är exempelvis helskönt.

Här finns även proffsigt klippta ”förfilmer” till vart och ett av numren, en tung ouvertyr – signerad Rickard Age – med ”Lejonkungen”-pukor och friska flöjter, och de skickliga dansarna som ena stunden ser ut som en skock älvor och i nästa som en levande organism som gör mönster över scengolvet.

Orkestern bjuder på upprepade fyrverkerier och varje gång någon slängt in en Clavinetfigur, en välplacerad xylofonlöpning, ett litet kazooparty eller en morrande Hammond i arrangemangen myser jag lite extra. I orkesterberget anar jag dessutom en eller ett par gitarrister med förtjänster i gränslandet Kee Marcello/Lasse Wellander. Helrätt i sammanhanget.

När röken hade lagt sig så hade vi fått två vinnande bidrag som går till riksfinalen i Berwaldhallen:

  • ”Bacillskräck de luxe”med Dr Nårton (Peter Sellgren, Alexander Andersson och Jonathan Börlin)
  • ”Det är dags” med Foxxy Invaders (Aino Sundstedt, Åsa Jönsson, Ida Persson och David Saulesco)

Från Acusticum säger vi stort GRATTIS! till Dr Nårton och Foxxy Invaders och önskar –Lycka till i finalen!

Läs mer om SMASK 2013: