Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

25 augusti 2018, Nyheter

Häftig mix av kultur och företagande

Bild på Swedish Incubators & Science Parks styrelse besök på Piteå Science Park.

– Det är superhäftigt här. Det är intressant att ha en mix av kreativa näringar, energi och forskning, säger Jesper Strömqvist, styrelseledamot i den nationella branschorganisationen Swedish Incubators and Science Parks, SISP, och inkubatorchef på Innovatum i Trollhättan.

 Nyligen besökte SISPs styrelse Piteå Science Park. Parken är medlemmar i organisationen och parkens VD, Helena Karlberg, sitter i styrelsen. Syftet med besöket var dels att välkomna organisationens nya vd, dels att visa upp det fina samarbetet mellan de nordligaste parkerna i landet, Piteå Science Park, Luleå Science Park och Boden Business park.

– En science park är regional, men när alla arbetar tillsammans blir det mer kunskap och vi blir starkare både nationellt och internationellt. SISP ska ta tillvara de samordningsvinster som finns samt företräda alla medlemmar som en gemensam stark enhet när det behövs, säger Kajsa Hedberg, ny vd för SISP.

Kajsa Hedberg har själv varit verksam i Skellefteå under många år, bland annat som affärsområdeschef på Skellefteå Kraft. Hon är civilingenjör, har varit forskarstuderande, jobbat som managementkonsult i Stockholm med stora bolag och startups och har lång erfarenhet av styrelseuppdrag.

– Jag brinner för att utveckla företag och nyttja innovation för att stärka näringslivet. Jag ska utveckla SISP genom att skapa bättre förutsättningar för våra medlemmar så att vi tillsammans bidrar till att det bli fler hållbara företag i Sverige, säger hon.

Jesper Strömqvist och övriga styrelsemedlemmar var imponerande av besöket i Piteå och Jesper menar att det är enastående att Piteå Science Park blandar konst med affärsutveckling och forskning.

– Man ska inte vara rädd att blanda. Det finns andra platser som gör samma, men det är inte många. Det ni gör kommer att inspirera andra platser, säger han.

 

Text och foto: Kelvin Nsangi