Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

08 februari 2013, Nyheter

Handelsminister Eva Björling fick ett smakprov från "Aqua Alta"-föreställningen!

Bild på Eva Björling.

Vi är inne i en intensiv period på året då många gör bokslut och drar igång nya satsningar. Det märks på de besök och de aktiviteter som sker runt Acusticum.

Den här veckan fick vi besök av Handelsminister Eva Björling som besöker länet i sitt arbete inom ramen för satsningen ”Resursrika Norrbotten”. På programmet stod samtal med företag bl.a. om förutsättningarna för export, vilket är en fråga som även berör kulturella och kreativa näringar.

-Hur paketerar vi våra tjänster, produktioner och upplevelser för den internationella marknaden? Vi har bra produktioner, digitala arenor och kunskap om professionellt paketerade kampanjer så varför inte… 🙂

Eva stannade till på Acusticum och fick bl.a. lyssna till repetitionerna av föreställningen ”Acqua Alta” som har premiär i Luleå domkyrka ikväll. Läs mer.

”Acqua Alta” har fått namn efter de sedan 1100-talet regelbundet återkommande översvämningarna i Venedig. Den tidigare studenten vid musikhögskolan, Daniel Stighäll, har tagit initiativ till det speciella konsertprojektet. Han är konstnärlig ledare för renässansensemblen Serikon, som medverkar i föreställningen med sångare och musiker som spelar på tidstrogna instrument. Medlemmarna är från Frankrike, Sverige, Tyskland och Finland. Musikhögskolans körprofessor Erik Westberg är också drivande i projektet och medverkar med sin Vokalensemble.”(PT)