window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-W5TJVQYJBR'); !function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '490127139232871'); fbq('track', 'PageView');

Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Har du en affärsidé som du går och funderar på? Hälsa på Malin

Hej! Jag heter Malin Andersson och läser sista terminen på upplevelseproduktion. Nyligen är jag även tillsatt som projektledare för Idéhuset på Acusticum. Verksamheten har funnits sedan hösten 2005 under namnet Idélabbet. Numera är det ett samarbete mellan Idéhuset i Luleå, Innovationsbron, Piteå Företagarcentrum, Acusticum och Musikhögskolan i Piteå.

Jag kommer att arbeta för att motivera och vägleda studenter att starta egna företag. Tanken är att det ska anordnas utbildningar, seminarier, föreläsningar och happenings för att på så sätt inspirera och även möjliggöra ökad kontakt mellan studenter och branschen. Alla affärsidéer och funderingar kring eget företagande är välkomna! Jag har kontor på Acusticum 4, plan 2 och kommer att jobba måndag-fredag 11.00-16.00.

Målsättningen med Idéhuset är att vara en av de främsta verksamheterna i Sverige för start av kreativa samt tjänste- och kunskapsintensiva företag. Sedan i höstas har studenter redan startat upp nio nya företag. Första föreläsningen kommer att äga rum 20 april på Kårhuset. Det blir under lunch där Idéhuset bjuder på smörgås och kaffe.

Föreläsare är Anna Söderström, en inspirerande och drivande tjej, som tidigare studerat vid Musikhögskolan. Hon kommer att berätta om hur hon gått tillväga för att starta upp sitt företag och de erfarenheter hon fått på vägen. Hör gärna av dig!
Du når mig på 0911-93065 eller på mail malin@idehuset.lu eller kom förbi på Acusticum, plan 2, jag finns där varje dag mellan 11-16. Välkommen! Hälsningar Malin