Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

11 oktober 2013, Nyheter

Hej Kalle Jegers och John Vikström, nyanställda på The Interactive Institute!

Bild på Kalle Jegers och John Vikström.

Det är alltid kul när nya förmågor dyker upp. Vi har tagit pulsen på Kalle och John som är två nya ansikten på Interactive Institute i Piteå. Trevlig läsning!

Kalle Jegers

Hej Kalle och John, vad ska ni arbeta med för spännande?

K: Jag ska forska kring hur interaktionsdesign och digital tjänstedesign kan förbättra människors vardag på olika sätt.

J: Förhoppningsvis ser vi till att produkter blir både lättare och roligare att använda, oavsett om det är en mobil-app eller ett kontrollrum i en fabrik. Vi vill förbättra användarupplevelsen i olika miljöer. Det låter brett och luddigt, men det är nog det bästa sättet att förklara det på.

John Vikström

Har ni jobbat med liknande saker tidigare?

J: Tidigare arbetade jag på en industridesignbyrå och hann vara med om att utveckla allt från medicintekniska produkter till webbaserade lösningar och appar. Typen av produkter kan skilja sig åt, men designprocessen är förstås densamma där som här. Det är variationen på uppdrag som gör det kul!

K: Ja. Jag var tidigare på Umeå Universitet och forskade/undervisade om olika typer av användarupplevelser, samt hur man kan designa och utvärdera olika digitala tjänster och produkter så att de bidrar till att skapa bra upplevelser för de som använder dem. Dessutom jobbar jag halvtid på ett företag som heter Hello Future och som sysslar just med digital tjänstedesign. Man kan säga att jag plockar russinen ur två favoritkakor 🙂

Vad har ni för övriga intressen?

K:Cykling och hockey. Gillar att dra igång olika typer av projekt.

J: Friluftsliv, design i många discipliner, loppisar, CrossFit och böcker, för att nämna några. Tillbringar helgerna hos flickvännen i Umeå. Dricker förmodligen för mycket kaffe. Har ständigt en podcast i lurarna!

Hur når vi er om vi vill ta en kopp kaffe eller följa er på sociala medier?

K: @kjegers på Twitter (där jag mest tramsar omkring) och kalle.jegers@tii.se för den som vill maila.

J: Enklast är att söka upp mig på kontoret, sitter tillsammans med kollegorna på vårt kontor i Acusticum. Livet som interaktionsdesigner är inte särskilt spännande, men jag finns som @vkstrm på Twitter och Instagram. Blandat högt och lågt innehåll. Om man vill ta en kaffe så är det alltid välkommet!

Det där med kaffet tar vi som ett löfte, samtidigt som vi passar på att hälsa Kalle och Johan varmt välkomna till Norrbotten och Acusticum. Vi lär ses…!

//Acusticum