Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

09 oktober 2015, Nyheter

Helikopter Brand Design stärker sin position i norra Sverige

Love at work i Luleå lyfter och blir en del av Helikopter Brand Design. Helikopter finns idag i Piteå, Skellefteå och Falun och etablerar sig nu även i  Luleå. Företaget har 34 medarbetare med kompetens inom design, kommunikation och varumärkesutveckling

–Vi har jobbat nära Helikopter sedan starten av Love at work för tre och ett halvt år sedan och länge pratat om ett samgående, säger Ella Jonsson, varumärkesstrateg och delägare på Love at work. Nu var tajmingen perfekt för oss båda. För våra kunder här i Luleå med omnejd innebär det att vi kan erbjuda mer kompletta tjänster inom allt som rör kreativitet, strategi och kommunikation.

Lokal förankring
Initialt kompletteras Love at works tre anställda med ytterligare en medarbetare från Helikopter, som tillsammans ansvarar för att forma kontoret i Luleå på ett sätt som passar marknaden. Planen är att utöka Luleåteamet under det närmaste året. Med kontor även i Piteå, Skellefteå och Falun har Helikopter en tydlig lokal förankring och ett stort nätverk på de orter där man verkar. Love at work tillför framför allt spetskompetens inom digital strategi, content marketing och destinationsutveckling, med kunder i hela landet.

Vill förändra branschen
–Det är riktigt roligt att få hälsa tre superkompetenta kommunikationsstrateger välkomna till Helikopter och samtidigt etablera oss i Luleå, som är en högintressant marknad, säger Mats Långström, vd på Helikopter. Samtidigt förstärker vi teamet med en controller i Piteå. Vårt mål är att förändra kommunikationsbranschen genom att arbeta närmare kunderna och även deras slutkunder. Helikopters nisch ligger helt rätt i tiden, med lokala kontor som samtidigt använder de gemensamma resurserna i hela företaget.

Fakta
Helikopter Brand Design

Medarbetare:
Luleå: 4
Piteå: 15
Skellefteå: 5
Falun: 10
Totalt: 34

Helikopter Brand Design arbetar med bland annat VisitSweden,  Säkra,  Swedish Lapland Visitors Board, Dalakraft, Lapland Resorts, Morakniv, Träkronan, BnearIT, Norrbottens Handelskammare, Arctic Airlink, Guldfisken, Outinens Potatis, Delikatessfabriken, Luleå Näringsliv, Rustabo, Byggpartner, Sveden Trä.

På bilden:
Bakre raden f.v. Mats Långström, Daniel Wilén, Therese Olofsson
Främre fr.v. Ella Jonsson, Lars Huring
Fotobyline: Fredrik Broman www.humanspectra.com

Mats Långström, vd
Helikopter Brand Design
Tel: 070-592 10 66

Ella Jonsson, brand strategist
Helikopter Brand Design
Tel. 070-231 00 72

Helikopter Brand Design är en strategisk designbyrå med 34 medarbetare på kontor i Luleå, Piteå, Skellefteå och Falun. Vi erbjuder allt från strategiska plattformar och planer, till visuella identiteter, webb, mobilt, förpackningar och kommunikationskoncept. Vi är som enda svenska byrå engagerade i DMI (Design Management Institute), en aktiv organisation av design- och varumärkeschefer från världens ledande varumärken.

www.helikopter.nu