Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Het filmpremiär närmar sig

Nu är det bara några dagar kvar till årets absolut hetaste filmpremiär – Populärmusik från Vittula – i Pajala . Av anmälningar och intresse att döma har premären nu vuxit till årets kulturhändelse alla kategorier.

– Journalister, kulturpersonligheter, kändisar och allmänt filmintresserade från hela Sverige, Finland och Norge har ringt och bokat plats på premiären månader i förväg! Då vi började förberedelserna i våras förstod vi att premiärveckan i Pajala skulle bli stor, men det enorma intresse som vi mötts av är långt över alla våra förväntningar.

Det säger projektledare Kia Svensson som håller i det gigantiska samordningsarbetet inför premiärvisning och festligheter den 20 september.
– Det är åtskilliga hundratals personer från olika filmproduktionsbolag inblandade bara i de här förberedelserna. Till själva premiärgalan står 700 namn på gästlistan. Det berättar Kia inför de sista dagarnas finslipning av filmpremiären i Pajala. Premiär och festligheter går av stapeln i Pajalas sporthall som dagen till ära byggts om till en stor biografsalong.

Filmen Populärmusik från Vittula, baserad på Mikael Niemis succèroman Populärmusik från Vittula, visas vid flera tillfällen under den pågående kulturveckan i Pajala. Har du frågor? Kontakta projektledare Kia Svensson, Tomas Riklund AB, på kia@riklund.se Eller ring på Tel 0911-930 93 Mobil 0730-888808.