Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

21 augusti 2013, Nyheter

Hurra! Studenterna här!

Bild på studenter från musikhögskolan i Piteå.

Aulan till institutionen för Konst, Kommunikation och Lärande fylldes till sista plats när förstaårsstudenterna anlände idag. En timmes informationsmöte följdes av den obligatoriska registreringen. Vi tog pulsen på några av de nya studenterna. 

”Palten, havslukten och tempot”. Det förde Ö-viksbon David Olofsson (i mitten) till Piteå förutom musiklärarutbildningen såklart. Till vänster i bild hittar vi Jenny Lundgren från Vindeln som även hon kommer studera musiklärarutbildningen i fem år. Jenny älskar Norrland och därför blev Piteå det självklara valet. Emil Grundström från Nyland (till höger) är positiv och förväntansfull. Bra stämning i staden var ett starkt argument för Emil att packa flyttkartongerna och bege sig de 40 milen norrut. Även Emil kommer studera till musiklärare.

Malin Lysmo (t.v) kommer från Eslöv och kommer att studera mediedesign tillsammans med Anna Andersson från Skellefteå (t.h.). Båda är inspirerade och nöjda med sitt val av studieort som berodde på allt gott de hört om utbildningen.

Under de närmsta 1,5 veckorna kommer de nya studenterna att genomgå nollningsperioden. Det inkluderar stadsvandring, palt i Swensbylidja och en tur till Luleå förutom alla roliga överraskningar som de äldre studenterna anordnar.

Utbildningsadministratör Eva Riklund meddelar att cirka 220 nya studenter är antagna i år och trycket har varit hårt. Eva som arbetar inom medieutbildningarna konstaterar även att ljudtekniksutbildningen är fortsatt populärast. Kul också att sex av tjejer är antagna till ljudtekniksutbildningen som historiskt sett främst lockat killar. Det enda orosmolnet för Eva är bostadsbristen i Piteå. Men till slut brukar det alltid lösa sig, avslutar Eva. Först imorgon vet vi det exakta antalet nya studenter då registreringen är klar.

Vi på Acusticum är fantastiskt glada över att ni är här, och vi vill passa på att hälsa alla studenter varmt välkomna till Piteå och Acusticum!