Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Idélabbet slår upp sina portar i Acusticum 4.

Acusticum är en unik miljö som bygger samman akademin vid Musikhögskolan med det nya näringslivet. Liknande tillväxt miljöer är vanliga vid tekniska universitet runt om i världen men det är väldigt unikt med sådana miljöer vid konstnärliga universitet.

I Piteå kan man säga att den nya upplevelseekonomin är synligt bland annat genom ett rikt musikutbud och en rad stora arrangemang och events. Nu tar Piteå ytterligare ett steg i ambitionen att ligga i täten då det gäller modern näringslivsutveckling.
– Vi vill genom att starta Idélabbet hjälpa våra studenter med att komma igång med sina verksamheter. Vi tror att väldigt många som utbildas här kommer att jobba som egna företagare i framtiden och vi tror att genom att ge dem fullgod hjälp kan vi skapa en större bransch och ett snabbt växande näringsliv, säger Nina Sjömark marknadschef vid Acusticum.

Idélabbet finns på plan 3 i Acusticum 4 (Huset med tornet) och är öppet onsdagar och torsdagar mellan klockan 09.00 och 16.00. Där träffar ni Fredrik Högberg som är inhyrd för att hjälpa till med det som behövs när det gäller att komma igång med nya idéer och företag. Idélabbet drivs och finansieras gemensamt av Piteå Kommuns Tillväxtkontor, Acusticum och Piteå Företagarcentrum.

För mer information Fredrik Högberg, Idélabbet 0911-930 65 fredrik@idelabbet.se