Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

12 mars 2015, Nyheter

INTERACTIVE INSTITUTES VD LEDER MEDIEUTREDNINGEN

Bild på Anette Novak.

Anette Novak, vd för Interactive Institute Swedish ICT, har idag av regeringen utsetts till att leda arbetet med den nya medieutredningen,”En mediepolitik för framtiden”.
Utredningen ska – med avstamp i en omvärldsanalys – lämna förslag till utformning av ”nya mediepolitiska verktyg” när presstödet i dess nuvarande form upphör.
Förslagen ska eftersträva att ”främja möjligheterna för allmänheten att ta del av journalistik som präglas av mångfald, allsidig nyhetsförmedling, kvalitet och fördjupning, oavsett var i Sverige man bor”.

– Uppdraget är svårt, mycket komplext och utmanande – jag närmar mig uppgiften med stor ödmjukhet, säger Anette Novak.
Novak kommer att leda medieutredningen vid sidan av sin ordinarie vd-tjänst.

Medier och demokrati är ett av många områden som statliga IT- och designforskningsinstitutet Interactive Institute Swedish ICT rör sig inom. Institutet som har världsledande expertis inom interaktionsdesign och användarupplevelser har det senaste decenniet etablerat sig inom områden som 3D-visualisering, ljuddesign, spelifiering med mera och ses idag som en ledande kraft inom svensk IT-forskning.

– Regeringen har gjort ett mycket gott val, Anette Novak är utomordentligt väl lämpad för uppgiften, säger Interactive Institutes styrelseordförande Staffan Truvé.
– Interactive är något av teknikvärldens public service, utnämningen stärker oss i vårt redan påbörjade arbete inom området IT och demokrati.
Interactive Institute ingår i IT-forskningskoncernen Swedish ICT med systerinstituten Acreo, Sics och Victoria och är en del av statliga industriforskningskoncernen Research Institutes of Sweden, Ri.se.

För pressbilder, kontakta Ewa Tanmark, ewa.tanmark@tii.se