Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Interactive och internationellt nätverksbyggande

I början av februari anlände Anna Horvath och Jakob Doppler från universitetet i Hagenberg, Österrike till Interactive Institues studio Sonic på Acusticum och det snörika, gnistrande Piteå. De två medie- och teknikstudenterna är ytterligare två i raden av studenter från Österrike.

Intenationellt nätverksbygge
– Det här är ett led i vårt arbete med att skapa ett internationellt nätverk, säger Katarina Delsing, chef Studio Sonic. Studenterna Anna Horvath och Jakob Doppler tillägger; – För oss är det spännande att få uppleva en helt ny miljö, träffa nya människor och utbyta nya kunskaper och lära känna helt nya livsstilar, menar Anna Horvath och förklarar att även om hon vanligtvis inte gillar vintern är det snörika Piteå en exotisk upplevelse.

– Det är spännande att få uppleva klimat och natur så här långt norrut i Europa, säger hon. Långsiktigt mål För Interactive Institute i Piteå har det internationella nätverksbygget flera syften, säger Katarina Delsing och menar att det inte bara handlar om att hitta samarbetspartners.

– För oss är det här också ett sätt att hålla kontakt med omvärlden för att ha kunskap om utvecklingsprojekt och samtidigt hitta kanaler för våra egna arbeten, menar hon om bl a om det Österrikiska studentutbyte som nu tycks ha kommit för att stanna.