Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

10 april 2013, Nyheter

Intern ”blind date” om kompetenser

Bild på

Inom Acusticum finns tre verksamhetsområden, kultur, utbildning & forskning samt näringsliv. Kompetensutbyte inom de olika områdena sker på daglig basis i olika uppdrag och projekt. Idag bjöd forskningsgänget på Interactive Institute, in företagsinkubatorn Go Business för att fiska efter samarbetsmöjligheter.

– Vi vill lär känna varandra och veta mer om varandras verksamheter, säger Anna Sirkka på Interactive Institute.

Anna Sirkka jobbar som projektledare på forskningsinstitutet Interactive Institut vid Acusticum i Piteå. Verksamheten är i huvudsak inriktad på ljud och ljudinteraktion och uppdragsgivarna återfinns i allt från EU-projekt till lastbilstillverkaren Scania.

Adepterna från företagsinkubatorn Go Business, fick en intressant och stundtals humoristisk dragning på ämnet ljud av Stefan Lindberg vid Interactive Institute. Greta Wimander, ansvarig för Go Business uppskattade initiativet och hoppas på ett framtida samarbete mellan inkubatorn och forskningsinstitutet.

– Interative Institute är bra på att göra ramar och vi på att leverera innehåll. Vi kan göra allt från musik till radiointervjuer och på så vis ha utbyte av varandra, avslutar Greta.

Dagens möte är ett av många bra exempel på samverkan mellan verksamheter vid Acusticum. Vi tackar Interactive Institute och Go Business för initiativet och hoppas på att få göra en uppföljning om lyckat utfall.

Läs mer om Interactive Institute i Piteå: https://www.tii.se/groups/sonic

Läs mer om företagsinkubatorn Go Business: http://www.gobusiness.nu/