Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

17 april 2019, Nyheter

Intersective Innovation på världskonferens i Paris

Bild från världskonferensen Innov8rs I Paris.

Skellefteå Science City och Piteå Science Park deltog via projektet Intersective Innovation i innovationskonferensen Innov8rs i Paris. Under Innov8rs sista dag fick Isabel Degerman, affärsutvecklare inom Intersective Innovation, möjlighet att hålla ett Share & Tell event med fokus på hur projektet arbetar med öppen innovation för små och medelstora företag i norra Sverige.

Innov8rs är en världskonferens och mötesplats för innovatörer och innovationsledare med möjlighet att dela med sig av erfarenheter och utbyta kunskaper. Återkommande diskussion under dessa dagar var vikten av att bjuda in kunden i utvecklingsarbetet av nya innovationer för att säkerställa att efterfrågan finns. Det talades också om vem i ett bolag som kan vara en innovatör och hur man säkerställer att nya idéer i alla led tas om hand. De bästa innovationerna kommer ofta ifrån de som arbetar längre ned i organisationen eller i nära relation till kund. Talare vid konferensen var några av innovationsområdets mest välkända namn så som Ubers R&D chef Eduro Gomez Ruiz och Eeva Tiainen ansvarig för öppen innovation på Fazer i Finland.

Under Innov8rs sista dag fick Isabel Degerman affärsutvecklare inom Intersective Innovation möjlighet att hålla ett Share & Tell event med fokus på hur projektet arbetar med öppen innovation för små och medelstora företag i norra Sverige. Presentationen ledde till många nya idéutbyten och tankar både på fortsatt utveckling för projektet men även tips för åhörarna att ta med sig hem till sina organisationer. Innov8rs var ett kvitto på att öppen innovation och kundnära samarbeten är rätt väg framåt i projektets arbete att stärka utvecklingen och öka tillväxten i Norr- och Västerbotten. Projektgruppen tar med sig nya metoder för innovationsutveckling att arbeta vidare med inom regionens företag.

Läs mer om projektet Intersective Innovation på http://www.intersectiveinnovation.se