Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

06 februari 2019, Nyheter

Invigning av Ljudvåg

Bild på ljudvåg, en ljudinstallation på Piteå Science Park.

Tonerna från Orgel Acusticum breder ut sig. Nu ska man även kunna spela på orgeln i en ny ljudinstallation i korridoren på Piteå Science Park. På måndag invigs den andra vågen på Universitetsområdet. I höstas invigdes solcellsparken Solvåg och nu är det dags för Ljudvåg.

– Den nya installationen är magisk och precis som Solvåg kommer den att bli en ny mötesplats på området, samtidigt som den kommer att stärka Piteås spets inom ljud, musik och akustik, säger Helena Karlberg, vd för Piteå Science Park.

På måndag ska den nya ljudinstallationen invigas av forskare från RISE Interactive. De kommer att presentera tankarna bakom den interaktiva ljudinstallationen och till det serveras det bubbel och choklad.

–Det här är ett drömprojekt som vi har velat göra under en lång tid och nu är det äntligen dags att visa vad vi har experimenterat med dom senaste veckorna, säger  Anna Siirka, studio Director på RISE Interactive i Piteå.

Invigningen kommer att äga rum kl. 13-14 i korridoren mellan företagsbyn och Universitetet och följs upp med ”Konserter för minne och sinne”, en presentation av Studio Acusticums nya sensoriska lab och Kulturarenan.se.

–Det blir en eftermiddag full av upplevelse. Vi hoppas att många vill vara med och fira med oss, säger Helena Karlberg.

Arrangemanget är en del av NMW 11-16 februari. För mer info se www.nmw.nu