Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Kårhuset får ny profil

Får vi presentera Maria Smeds, ny föreståndare för Kårhuset! Hon är 27 år, har rötterna i trakterna av Jakobstad, Österbotten, Finland och är lika entusiastisk inför sin nya uppgift som hon är målmedveten när det gäller Kårhusets framtid.

– Här finns massor att göra säger hon och är helt inriktad på att göra Kårhuset till en vital mötesplats för såväl studenter som företag, föreningar och allmänheten i Piteå. Planerade aktiviteter och långsiktig inriktning är än så länge bara dokumenterade som förslag som ska diskuteras och fastställas av studenter och Musikhögskola.

Spännande utmaning
-Jag kom hit i början av mars och har än så länge bara hunnit göra en inventering av förutsättningar och bekanta mig allmänt med miljön. På den korta tiden har Maria hunnit göra en diger lista över både aktiviteter och åtgärder.
-Anledningen till att jag sökte mig hit är egentligen att min sambo studerar vid studiomusiklinjen på Musikhögskolan. Därför hade jag en tid tittat efter jobb här i Piteå men direkt jag fick syn på annonsen efter kårhusföreståndare tände jag till och kände att det här var en utmaning i min smak.

I händelsernas centrum
Bakom sig har Maria Smeds en färdig pol mag , ett antal projektlednings- och utredningsuppdrag, det senaste som chef för kvalitetssäkringen vid ett europatrafikföretag.- Nya pub- och cafékvällar, som t ex ”after-school”, temafester och nya samarbetsprojekt med företag och föreningar. Det är exempel på en del av det som nu ligger som förslag på Marias bord och som hon hoppas inom kort sätter Kårhuset i händelsernas centrum.