window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-W5TJVQYJBR'); !function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '490127139232871'); fbq('track', 'PageView');

Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Klart för nya professurer

En mer än glad prefekt Christer Wiklund Musikhögskolan i Piteå har i dagarna fått klart med 10 miljoner kronor från Kempestiftelserna. – Med de pengarna är det nu klart för två nya professurer i forskningsämnena musikvetenskap och ljudteknik, konstaterar han.

– Med professurerna och den stärkning av forskningen som de innebär betyder det också att utbildningen vid Musikhögskolan nu tar ytterligare ett ordentligt kliv i utvecklingen av våra spetsområden musik, media och ljudteknik.
– Det här är med andra ord ytterligare ett steg i förverkligandet av Musikhögskolans vision att bli den mest innovativa och spännande mötesplatsen för musik, media och ljudteknik i Europa till år 2010. Det kommer också att säkerställa kvaliteten både inom forskningen och utvecklingen vid Musikhögskolan, understryker Christer Wiklund.

Kempestiftelserna grundades 1936 av Lotty Kempe, gift Bruzelius, ett av J C Kempes elva barn och är idag en av Sveriges största privata forskningsfinansiärer.