Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

20 september 2018, Nyheter

Kompetenslagets VD i nytt bolag

Kompetenslaget är ett av de större företagen hos Piteå Science Park, med kontor i Piteå, Boden och Umeå. Företagets VD Peter Strand går nu in som ny delägare i Konsultkraft.

Konsultkraft startades i början av 2018 av Mikael Nordvall. Mikael har tidigare arbetat som kylmontör och inom VVS. De senaste åren har han verkat som automationsingenjör åt ett stort internationellt bolag. Det var då han upptäckte att ingen hade helhetsansvaret på byggen utan man bevakade bara sin egen nisch.

– Som det fungerat hittills finns det ett glapp i kommunikationen på ett bygge. Teknikerna tar ansvar för tekniken och byggarna för sitt byggande men det finns ingen sammanhållande länk. Det innebär frustration och extra kostnader, säger Mikael Nordvall grundare av Konsultkraft I Norr AB.

– Till slut kände jag att jag måste göra något åt det och i början av året startade jag företaget Konsultkraft för att fungera som installationssamordnare och projektledare på olika byggen.

Trots att företaget startades så sent som i början av 2018 är siktet redan inställt på 30 medarbetare inom fem år.

Välkänd person

– Jag hade tänkt vara ensam ägare av företaget men det lyfte direkt och då kände jag att jag behövde få in mer kraft. Därför är vi i dag tre delägare, fortsätter Mikael Nordvall. En av de nya delägarna – Peter Strand – är en välkänd person inom kompetensförsörjning då han sedan flera år driver företaget Kompetenslaget.

– För mig känns det här som ett naturligt komplement till Kompetenslaget. Kompetensförsörjning i Sverige är en av våra största och viktigaste frågor i näringslivet just nu och vi ser en tydlig bild av att behovet är stort inom tekniska konsulter. I och med mitt delägarskap i Konsultkraft får vi ett ännu starkare och bredare erbjudande till nuvarande och framtida kunder, säger Peter Strand.

Alla blir en del

Den tredje delägaren, Ulf Viklund är också en kändis inom branschen. Han är utbildad VVS-tekniker och har verkat inom bygg-, installations-, och industribranschen i 20 år.

– Fördelen för kunderna som anlitar ett litet företag är att de får ut all tid då vi inte har ett stort maskineri vi ska hålla igång. Sen blir alla anställda en del av företaget. Beslutsvägarna blir korta och det går snabbt att anpassa och förändra. Det innebär stora fördelar för både oss och våra kunder. Det behövs projektstöd hos beställarna och där kommer vi in, tillägger Ulf Viklund.

– Det roligaste är att vi redan nu har ett par konsulter som vi för dialog med kring anställning. Vi tror att marknaden är redo för något nytt, något som andas hopp och framtidsvisioner gällande kompetenta konsulter och lönsamma projekt som levereras i tid, i balanserad ekonomi och överträffar kundens förväntan, avslutar Mikael Nordvall.