Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Konsert med The Real Group

Snart är det dags. Den 18 mars gästar den världsberömda vokalgruppen The Real Group Studio Acusticum. Vi ringde upp gruppmedlemmen Katarina Henrysson för att ta reda på vad vi har att se fram emot. Några intressanta nyheter avslöjades också.

I mer än 25 år har The Real Group gett konserter runt om i Sverige och världen. Inom kort är det Piteås tur och Katarina Henrysson ser med äkta glädje fram emot besöket.

– Vi älskar att resa norrut, tyvärr gör vi det alltför sällan. Dessutom vet vi att Studio Acusticum bjuder på akustik i världsklass och självklart lockar det.

Vad har publiken i Piteå att se fram emot?

– Det blir en klassisk Real Group konsert. Vi kommer blanda genrer som vanligt och det blir a capella blandat med jazz- och popinfluerad vokalmusik.

I Piteå är Studio Acusticum och Musikhögskolan tätt knutna till varandra. Att få besöka och ge konserter i kreativa och musikaliska miljöer som Acusticumområdet är något gruppen verkligen uppskattar.

– Det är äkta glädje att komma till sådana miljöer. Att möta människor samt titta ut över publiken och uppleva att man vill något med konsten och musiken är fantastiskt.

Tillbaka i höst
Det visar sig att The Real Group har nära kontakter med Piteå. Professorn och körledaren Erik Westberg är en av många vänner i vår stolta paltstad. Till hösten kommer gruppen tillbaka för att hålla i en fristående universitetskurs tillsammans med Erik. Under kursnamnet Rytmisk körsång kommer gruppen utbilda och inspirera intresserade sångare under ett par helger.

– Vi har under många år genomfört workshops runt om i världen och nu är det Piteås tur. Skillnaden är enbart att denna gång håller vi i en universitetskurs. Vi älskar att träffa människor och sprida vokalgenren, säger Katarina entusiastiskt.

Nyheter
Nyheter är alltid spännande och självklart finns det intressanta saker att rapportera.

– Publiken kommer att få träffa vår nya sopran, Emma Nilsdotter. Sen kan jag också avslöja att vi precis påbörjat inspelningen av vår nya platta som kommer till hösten.

Likt alla moderna grupper har The Real Group självklart en hemsida. På den innehållsrika hemsidan kan man bland annat ta del av textinformation, turneplaner, gå en workshop via videokonferens, läsa bloggar, se på videoinspelningar och bilder.

– Vi står i startgroparna för att sjösätta vårt nya community på hemsidan. Tanken är att skapa en mötesplats för alla intresserad av vår musik och vokalmusik.

Real Groups hemsida gör som Acusticum, mixar upplevelser, distansöverbryggande teknik och nya medier. Det känns som att gruppen kommer känna sig som hemma på Studio Acusticum.

Besök The Real Groups hemsida