Tre platser, en science park


Universitetsområdet Piteå

Huvudkontor & Inkubator

Piteå Science Parks huvudkontor, inkubator och konserthus finns på Universitetsområdet i Piteå, granne med Luleå tekniska universitet och Musikhögskolan. På området finns också YH-utbildningar, restaurang, solcellsparken Solvåg och en företagsby fylld av entreprenörer och kreatörer. I dag är det närmare 1200 personer på området och nu byggs det ut för att fler ska få plats.

Besöksadress: Kunskapsallén 14 / Hus 4

Industrigatan 1

Forskningscentrum inom biobaserad industri och solenergi

Vid Smurfit Kappa Kraftliner i Piteås gamla forsknings- och utvecklingslabb, har en unik utvecklingsmiljö inom bioraffinaderi byggts upp. Här sitter forskningsinstitutet RISE Energy Technology Center och LTU Green Fuels. Förutom kontor och möteslokaler för uthyrning, finns här ett modern labb, olika pilotanläggningar och världens enda demonstrationsanläggning för framställning av bioDME genom svartlutsförgasning.

Besöksadress: Industrigatan 1

Kompositbyn

Swedish Composite Innovation Cluster

I kompositbyn i Öjebyn sitter RISE Sicomp tillsammans med flertalet företag inom kompositbranschen. Här finns också Swedish Composit Innovation Cluster som arbetar för att, tillsammans med forskare och företag, ta fram framtidens kompositprodukter och produktionslösningar. Grunden är den kompetens och de resurser som byggts upp under de senaste 50 åren kring utveckling och produktion av industriella kompositer.

Besöksadress: Kompositvägen 3

Kontaktpersoner