Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

09 januari 2015, Nyheter

Kreativitet ska lösa globalt hälsoproblem

Young Creativ Challange är namnet på den kreativitetstävling som kommer att anordnas på Universitetsområdet i Piteå den 13-14 februari. Under 24 timmar ska unga kreativa talanger ta sig an ett globalt hälsoproblem och komma på nya idéer som kan förverkligas i hälsoarbetet.

Bakom initiativet står företaget In the Cold. Tillsammans med reklambyrån Vinter, Piteå Science Park och LTU-Affärsutveckling anordnar man nu en tävling med 60 deltagare som indelade i lag om 5 personer. Målgruppen är i första hand studenter och unga som varit verksamma i max tre år inom branscherna kulturella och kreativa näringar.

– Det är viktigt att vi i Norrbotten inte bara producerar utan också jobbar med egna originalidéer. Vi vill visa branschen att det finns kreativitet och vi vill gärna komma i kontakt med unga kreativa människor i regionen, säger Jan Wimander, vd för In The Cold.

Den grupp som juryn utnämner till vinnare belönas med 15 000 kronor av behovsägaren som sedan har rätt att använda i idén i sitt arbete.

Läs mer på www.youngcreativechallange.com eller www.facebook.se/youngcreativechallange