Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Kreatörer kommer till skott!

Små företag som verkar på mindre orter kan ha många bra idéer om hur man skall skapa tillväxt i sin bransch, men de kan sakna kompetens i affärsutveckling och förmåga att bedöma sina idéer utifrån ett helhetsperspektiv.

I fredags genomförde inkubatorn Go Business sitt återkommande event ”Kom till skott!” som hjälper mindre företag inom den kreativa näringen att våga ta klivet från agerande på lokal/regional nivå till att kunna växa och fungera även på en nationell och gärna även internationell marknaden. Genom att ge företagen respons på sina idéer av en objektiv expertpanel som ser både möjligheter och förutspår svårigheter, så kan utvecklingen och tillväxten i företaget  ta ett större kliv framåt.

-Hela tanken med Kom till skott!  är att små företag som vill vidare i sin företagsutveckling ska få bolla sina idéer och tankar med en panel bestående av branschfolk, och få ett konstruktivt bemötande och bra respons. Genom att samla flera mindre företag inom den kreativa näringen ökar man dessutom dessa företags livsviktiga kontaktnät. Vi ser det centrala med att nyttja panelens kontaktnät, vilket gynnar entreprenören och verksamhetens fortsatta utveckling, säger Greta Wimander, verksamhetsledare vid Go Business på Acusticum.

Eventet, som avslutar varje termin, har ett seminarieliknande upplägg där de utvalda företagen under 5 minuter  pitchar sin affärsidé och -plan inför en expertpanel av nationella företagsutvecklare, varpå det följer 15 minuter feedback och frågestund.

Sen startar det fantastiska arbetet med att omsätta alla goda idéer till utveckling! Sånt gillar vi! Tuta och kör!

  • Läs mer om Kom till skott i Piteå-tidningens artikel.
  • Läs mer om Go Business och kreatörerna.

(I fredagens Kom till skott deltog Dan Sonesson, Louise Nordgren, Moa Lundqvist, Greta Wimander, Johan Bergström och Karolina Fredrika, August Sandström, Sebastian Jakobsson, Lina Larsdotter, Jenny Sandström. Karoline Petterson, Emilia Traneborn, Kerstin Janemar, Sofia Wellborg och Per-Anders Blind. Foto: Tommy Norin)