Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Kristofer – en företagare på tillväxt

Musik och teknik i ljuv förening, var det som fick Kristofer Pettersson från Växjö att bestämma sig. Efter flytten till Piteå skulle det bli ett eget företag på Acusticum.

Kristofer Pettersson, ung, student och kreativ – en egen företagare på tillväxt i Acusticum. Till Piteå lockades han av kärlek och till Acusticum och företagskuvösen kom han med den bestämda målsättningen att förverkliga en idé han haft i tio år.

– Utan Acusticum, Företagarcentrum och det fantastiska mottagande jag fått här hade etableringen varit omöjlig, säger han. Kristofer avslöjar så mycket om sin idé att det handlar om en internetbaserad affärslösning för musiker.

Mer än bara skivbutik
– Det är inte fråga om en skivbutik på nätet utan steget längre. Om sin bakgrund berättar Kristofer vidare, att han förutom studier i matematik också hunnit arbeta fler år med datasäkerhet.
– Musiken har dock funnits med mig hela mitt liv och jag stod länge i valet och kvalet om jag skulle satsa på musik eller mitt andra intresse teknik. Här på Acusticum insåg jag kan jag utveckla och satsa på båda.

Förutom det egna företaget Continuity Software driver han tillsammans med en vän och partner ett handelsbolag i utvecklandet av den nya affärstjänsten för musiker.
– I den delen av företagandet återstår förstås en hel del trösklar. Men jag kan musiken och jag kan tekniken så småningom kommer det säkert att lossna, säger Kristofer både trosvisst och beslutsamt. Nu ska idén bli verklighet!