Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Kul med kultur och samarbete!

Piteå och Umeå samarbetar runt kulturhuvudstad 2014. Piteås roll i samarbetet blir att koordinera kulturarrangemang för Norrland. I arbetet engageras PR-byrån TRAB m.fl.

-Vi gillar Piteås initiativ och vi har redan hunnit med en rad planeringsmöten. Piteå har ett gott renommé inom kulturvärlden. Lite av musik och danscentrum i Norra Sverige och en duktig arrangörsstad. Vi är övertygade att Piteå kommer att bli en fungerande nod för våra kontakter med kulturintressen i den nordligaste delen av landet, säger Jan Björinge som är kulturhuvudstadsdirektör för Umeå 2014.

Piteås kommunchef, Mats Berg, ser positivt på samarbetet. -Piteå kommun kommer att stå bakom satsningen som vi kommer att driva tillsammans med PR & Idébyrån Riklund AB och vårt mål är att ytterligare stärka vår position inom kulturbranschen och på det sättet bidra till att vår del av landet ska bli synlig i och runt Umeå 2014.

Piteås Umeå 2014 kontor kommer att inrättas i Acusticum som ligger i anslutning till Ltu/Musikhögskolan och verksamheten dras igång omgående. Under årets Stora NOLIA-mässa som i år arrangeras i Piteå kommer Piteås och Umeås kommunalråd att träffas för ett officiellt handslag och signerande av samarbetskontrakt.

Läs mer i dagens Piteå-tidningen.