Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Kulturpris till Festspelen i Piteå

Med motorerna och V 8-konsert som lockbete har på ett fantasifullt och okonventionellt sätt festspelsarrangören breddat sin publik och bilföretaget nått nya målgrupper.

Så löd motiveringen när Stiftelsen Festspelen i Piteå och bilföretaget Logart nyligen fick hedersomnämnande vid Kultur & Näringslivsdagen ”Arts and Business Awards 2004”.

Festspelen fick tillsammans med Logarts pris i klassen för små och medelstora företag. I tävlingen för bästa samarbetsprojekt finns tre huvudklasser – samhälle, personal och små/medelstora företag. Vinnaren av det stora priset nomineras dessutom automatiskt till den internationella europiska omgången.

Kultur och Näringsliv är ett nätverk av ca 200 företag, näringslivsorganisationer och kulturaktörer. Verksamheten syftar till att främja samarbetet mellan företag och kultur genom att erbjuda medlemmar rådgivning, utbildning, information, erfarenhetsutbyte och nätverksbyggande. Den 13 december genomförs ett heldagsseminarium i Stockholm tillsammans med årets pristagare.