Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Kvinnliga Framgångsbyggare inspirerar till framgång

Projektet Kvinnliga Framgångsbyggare vill inspirera och förmedla kunskap till existerande och blivande kvinnliga företagare i Pite älvdal. Under parollen ”hur byggs framgång och hur drar man nytta av sociala medier och ny teknik i sitt företagande?” kommer en rad inspirationsföreläsningar erbjudas i Piteå, Älvsbyn, Arvidsjaur och Arjeplog.

– Det finns många projekt som finansieras av Tillväxtverket och Länsstyrelsen. Det som skiljer oss från många andra är att vi fokuserar på ny teknik och försöker överbrygga generationsgapet, berättar Li Skarin. Ute bland företagen finns mycket god vilja och kunskap, men också en skam för att man inte kan lika mycket som yngre. Det vill vi ändra på.

På projekets hemsida kan man läsa att : via kunskap inom sociala medier, mobila strategier, IT-kommunikation, E-handel, innovationsutveckling och omfattande orientering i medielandskapet får deltagarna lära sig konkretisera, målfokusera, starta upp, marknadsföra och sälja sina unika idéer med avstamp från sin aktuella hemort.

– Vår tanke är att lära ut självhjälp genom att visa på exempel på hur man kan göra det själv.

E-handel, sociala medier och export

Vårens inspirationsföreläsningar är uppdelade på tre omgångar, tillika fokusområden. Först ut är Christer Kuttainen (E-handelsdoktorn) och Jenny Eriksson (Koinor) som berättar om E-handel och dess möjligheter för regionens småföretagare.

– De bjuder på en spännande mix av konkreta tips och inspirerande exempel på hur man kan jobba med E-handel, berättar Li.

Under etapp två åker Li Skarin (Massa Media) och Richard Westerberg (RICHWORKS) ut för att berätta mer om marknadsföring och sociala medier utifrån ett småföretagarperspektiv.

– Sist ut är Maud Spencer, VD på Svalson, och Camilla Svensson, Evado Affärsutveckling, som åker samma sväng för att bland annat prata om exportfrågor, verksamhetsutveckling och ekonomi, säger projektledaren Ewa Tanmark.

Konsultcheckar

Dessutom kommer projektdeltagarna kunna ta de av utbildningar och personlig coaching. Även möjlighet till konsultcheckar till företagen med bärande idéer kommer att erbjudas.

– Under våren kommer alla företag som deltar i projektet ha möjlighet att ha möjlighet att pitcha sina idéer. De mest bärande idéer kommer att erbjudas stöttning i form av konsultcheckar, avslutar Li.

Projektet Kvinnliga Framgångsbyggare är finansierat av Tillväxtverket och Länsstyrelsen i Norrbotten och projektleds av företaget Li Skarin AB i Piteå.

Mer information om projektet

Kvinnliga Framgångsbyggares hemsida
E-handelsdoktorn
Evado
Koinor
Massa Media AB
RICHWORKS
Svalson