Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

20 november 2012, Nyheter

Li och Hans-Ola -Två fina Acusticumkandidater till priset Årets Norrbottning!

Bild på Li Skarin och Hans-Ola Ericsson.

Det är med stor glädje vi kan konstatera att två personer med stark koppling till Acusticum har nominerats till priset som Årets Norrbottning 2012.

Li Skarin, Massa Media

2006 grundade Arvidsjaursfödda journalisten Li Skarin produktionsbolaget Massa Media. Då var det ett småskaligt produktionsbolag med fokus på radio. Nu, sex år senare, har Massa Media växt. En massa. Från ett litet produktionsbolag med fokus på radio till en stor aktör även på tv-sidan. I år har man bland mycket annat sjösatt en produktion för SVT:s räkning som heter Två på resa. Kortfattat kan man beskriva programmet som ett reseprogram där en känd person tar med sig en kompis och åker till en plats i världen som ligger personerna varmt om hjärtat.

– Det var en chans för oss att visa att vi är ett nationellt bolag att räkna med, säger Li Skarin.

Läs mer i Kuriren.

– Vi på Acusticum är glada att Li och Massa Media lyfts fram som ett exempel för den kreativa näringen som växer och visar att digital mediaproduktion är på frammarsch i Norrbotten. Att produktionen ”Två på resa” kunnat redigeras och klippas vid Studio Acusticum är naturligtvis också något som vi är glada för.

 

Professor Hans-Ola Ericsson, LTU Konst, kommunikation och lärande

Professor Hans-Ola Ericsson är mannen bakom orgelprojektet i Studio Acusticum i Piteå. Nu är han nominerad till utmärkelsen Årets norrbottning. Hans-Ola Ericsson kom till Musikhögskolan i Piteå för 25 år sedan. Vid sidan om arbetet som orgelprofessor deltog han i flera projekt när det gällde att restaurera kyrkoorglar. Bland annat var han med om att rekonstruera orgeln i Övertorneå kyrka.

Konserthuset Studio Acusticum i Piteå byggdes med en holk som skulle rymma en framtida orgel. – Vi hade räknat med att det skulle ta lång tid innan vi kunde fylla holken med en orgel.  Den här orgeln är bäst i världen och den är placerad i en konsertsal som är en av de bästa i världen.

Läs mer i Kuriren.

– Vi på Acusticum är glada att Hans-Ola lyfts fram som ett exempel från universitetets konstnärliga verksamhet vid LTU i Piteå. En verksamhet där samspel nationellt och internationellt blir en allt mer viktig ingrediens.

Du kan se och lyssna till Hans-Ola och Orgel Acusticum på Studio Acusticums digitaliseringssatsning:

DLA -Digita live arena