Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Live Sound laddar för ännu en het höst

Acusticumföretaget Live Sound AB har än en gång tagit hem ett par tunga uppdrag från två tillika tunga och legendariska nöjesetablissemang.

Dels tog man än en gång hem uppdraget att svara för de de ljudtekniska leveranserna till nöjesmetropolen Chat Noir i Oslo. Dels fick Live Sound det hedervärda uppdraget att restaurera, förnya och utveckla ljudsystemet åt Wallmans Nöjen i Stockholm.

Smickrande utmaning
– Det är naturligtvis både glädjande och smickrande. Båda uppdragsgivarna är stora och väletablerade inom nöjesvärlden. Att svara för ljudkvalitet och teknik i deras arrangemang är både en bekräftelse på vår kompetens, men också en utvecklande utmaning för oss och våra anställda, menar en nöjd Stefan Forsell, vd för Live Sound.

När det gäller upprustning och förbättring av ljudsystemet på Wallmans Salonger, på Teatergatan i Stockholm, innehöll uppdraget en hel del mer än teknisk restaurering. Det innebar dessutom utbildning av Wallmans personal och en eventuell etablering av ett system för egen kontroll av ljudmiljö och ljudnivåer.

Egenkontroll på ljudmiljön
– Med de nya system som finns på marknaden, så kan helt enkelt kundernas egen personal själva följa arbetsmiljöplaner och lagstiftning och ändå ha en möjlighet att behålla upplevelse och spänning i själva föreställningen, säger Stefan Forsell som ju nu också har att se framemot ännu en het höst på norska nöjesmetropolen Chat Noir.
– Vi klarade faktiskt i hård konkurrens att få ansvaret för ljudteknisk leverans till både musikalen Fame och showen Varite som sätts upp av 2Entertain AS, säger Stefan och har förstås en egen förklaring till framgångarna:
– Vår skräddarsydda utrustning och vår kunniga personal innebär ett mycket starkt koncept. Vi är helt enkelt inte så lätta att knuffa undan.