Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Ljudmästarna byter namn

Från årsskiftet har Acusticumföretaget LLW Distribution AB bytt namn till aLign Audio AB. Det nya varumärket innebär dock mycket mer än nya företagsskyltar.

I samband med namnbytet och övertagandet av ljudtekniken från Uppsalaföretaget LLW of Sweden storsatsar det nya aLign Audio AB på ett utvecklingsarbete som inom kort kan komma att resultera i ännu fler företagsnyheter.

Unik högtalarteknik
– Vi tog över vidareutvecklingen av de speciella PA- högtalarsystemen med välljudande banddiskantelement. Kvalitets- och utvecklingssatsningen innebär att vi redan nu lyckats förbättra såväl verkningsgrad som ljudtryck och driftsäkerhet. Det säger Anders Eriksson ansvarig för utvecklingsprojekt och produktion vid nya aLign AB.

Han menar att förbättringarna innebär att man nu bättre kan utnyttja förstärkarna och öka ljudtrycket utan att göra avkall på ljudkvaliteten. Fortsatt utvecklingssatsning.
– 9 dB kanske inte låter så avgörande men ser man att det innebär att man kan driva en högtalare med 100 W istället för 800 W så förstår man lätt att det innebär en avsevärd ökning av effektiviteten. Det säger en minst sagt nöjd Anders Eriksson och laddar nu för den närmaste tidens fortsatta utvecklingsarbete.