Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

13 augusti 2018, Nyheter

LTU Business nyttjar flex-platser till sina studenter

Bild på flexibla kontorsplatser till studenter på LTU Business.

– Vi är tacksamma att våra deltagare kan arbeta från Piteå och nyttja de flex-platser Piteå Science Park erbjuder. Det säger Johan Bergström, projektledare för Impact Lab som drivs av LTU Business under sommaren.

Impact Lab är ett utvecklingsprogram för studenter där de kan testa sina affärsidéer mot användare och marknaden. Under programmet får studenterna hjälp med att starta eget företag, och LTU Business hjälper dem att få sina första uppdrag.

– Impact Lab attraherar studenter från olika program och tar emot olika typer av idéer. Just nu har vi nio idéer från 14 studenter varav tre bor i Piteå, säger Johan Bergström.

En av deltagarna är James Swinburne från Glasgow i Skottland. James Swinburne studerar musikproduktion vid Luleå tekniska universitet i Piteå och under sommaren arbetar han med att utveckla en affärsidé inom musikproduktion. Eftersom han är bosatt i Piteå har det varit värdefullt att han har kunnat nyttja flex-platserna på Piteå Science Park.

– Jag blev överraskad att det finns en plats som Piteå Science Park. Jag gillar verkligen det här med flex för det är lätt för mig att fokusera här, säger James Swinburne.

Sedan årsskiftet erbjuder Piteå Science Park flexibla arbetsplatser där man kan hyra in sig några timmar i veckan för längre eller kortare tid. Platserna innebär att du får sitta tillsammans med andra företag, både etablerade och nystartade, vilket ger dig möjligheter till samarbeten och ett ständigt flöde av människor, kunskap och idéer. LTU Business nyttjar tre platser under sommaren, för att underlätta för sina studenter.

– Jag ska återuppta mina studier snart, och ska fortsätta att använda flex-platserna i höst.  Här man har allt som behövs. Platsen är rymlig med bekväma stolar och det är en mycket främjade miljö att jobba från. Dessutom är människorna på plats riktigt trevliga, säger James Swinburne.

Är du också intresserad av att hyra en flexplats på Piteå Science Park?  Hyr du en plats på Piteå Science Park får du även tillgång till en motsvarande plats på Boden Business Park och the Great Northen i Skellefteå. Du får alltså tre platser till priset av en.

Vid intresse kontakta Anna Mård eller receptionen. Priset för en plats är 1800 kr per månad exkl. moms.

I avtalet ingår:

  • Fri tillgång till arbetsplats i öppet kontorslandskap
  • Gratis wifi
  • Gratis kaffe
  • Gratis aktiviteter och seminarier
  • Gratis P-plats
  • Tillgång till skrivare
  • Tillgång till mötesrum och samtalsrum/vilorum
  • Låsbart skåp i kontorslandskap
  • Servicepaket med aktiviteter, marknadsföring och andra förmåner

 

Text: Kelvin Nsangi

Foto: Daniel Gustafsson