Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

05 oktober 2017, Nyheter

Lyckat game jam

I helgen arrangerades fem Game Jams samtidigt, en i varje stad som är med i Arctic Game Lab, varav Piteå är en. Ett Game Jam är en träff där människor möts för att designa och skapa ett eller flera spel tillsammans. För att sudda ut gränserna, eller milen mellan städerna, pratade deltagarna med varandra mellan städerna via Google Hangouts och Discord.

– Avstånd betyder inget i dagens samhälle och det finns flera spel som är skapade med representanter i flera olika städer som inte ens träffat varandra utanför kommunikationsprogrammen, säger Mattias Bergqvist som är Arctic Game Labs koordinator i Boden.

Totalt var det runt 70 deltagare som bildade 15 lag. Alla städer drog igång 10.00 på lördagen och jammet pågick till 17.00 dagen efter. Ett tiotal prototyper på spel blev klara just precis innan uppvisningen kl 16 på söndagen och filer med kod, grafik, ljud och musik skickades kors och tvärs mellan deltagarna för att få ihop en helhet att visa upp. Alltifrån VR-spel där man kör skoter till små kluriga pusselspel visades upp.

– Produktionen kommer fortsätta på flertalet av idéerna efter jammet och förhoppningsvis kan nya företag växa fram ur idéerna med stöttning av Arctic Game Lab, säger Daniel Gustafsson, affärsutvecklare på Piteå Science Park.

Nästa Game Jam blir den 21-22 oktober på Kaleido i Piteå. Läs mer om det här.