Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Mediecentret blir superredaktion

Produktionskoordinator Svante Wiklund vid Akademiskt mediecenter håller tillsammans med studenterna som bäst på att lägga grunden för en helt ny och unik Medieplattform.

Svante Wiklund med tidigare erfarenhet bl a från TV 4 Norrbotten, kan nu berätta om en plattform för all slags medie- och upplevelseproduktion.

Nya idéer välkomnas
– Radio, webb, kabel-TV, IP-TV, 3G, digitalradio, tryck – det här blir en plattform med oändliga möjligheter, säger Svante och välkomnar både nya idéer och produktionsuppdrag.
– Just nu dokumenterar vi bygget och installationen av isorgeln i Jukkasjärvi. Väl utbyggt kommer också studenterna att via den särskilda portalen kunna presentera sina arbeten i såväl musik som medieproduktion.

Gränslöst utvecklingsprojekt
Ett av de mer spektakulära och i ordets rätta bemärkelse gränsöverskridande samarbetsprojekt som Svante redan nu kan berätta om är ett utbyte med Cisco Systems.
– Vi kommer att koppla ihop det svenska universitetsnätet Sunet med Cisco, som i sin tur kopplar ihop sig med det kinesiska universitetsnätet för test av IP-sändningar över långa distanser.
– På det nätet finns 15 miljoner studenter, berättar han som ett exempel på det gränslösa utvecklingsarbete som nu håller på att etableras vid Mediecentret och Acusticum.